• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/Yufkacılar esnaf odası
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05333428172
  • https://www.instagram.com/ankara_yufkacilar_odasi

ANASAYFA

50 Bin TL’lik Kredi Faiz Desteği için, KOSGEB Veri Tabanında güncel kaydı bulunan bütün KOBİ’ler başvuru yapabilecekler. 12 Ay Ödeme Yok, Toplamda 36 Ayda Geri Ödeme yapılacak. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” uygulaması planlandığını açıkladı. Başvurular 19 Aralık’ta Başlıyor
13.12.2016
İstanbul’da hain saldırıda şehit olan vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet,ailelerine,milletimize başsağlığı,yaralılara acil şifalar dilerim. Terör dünyanın neresinde ve nasıl olursa olsun insanlık suçudur. İnsanlık suçu işleyenler er veya geç cezasını çekecektir. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün, birlik olma günüdür.
12.12.2016
Geçtiğimiz ay UNESCO’nun “Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi”ne kabul edilen lavaş ve yufka, farklı tekniklerde hazırlanmasına rağmen karıştırılan iki ekmek türü. Biz de bu hafta birer yufka ve lavaş ekmeği tarifi vererek aralarındaki farkı gösterelim istedik. Bakın bir zaman önce bizi çok sevindiren bir haber aldık. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu beş ülke birlikte lavaş ve yufkanın kültür mirası olduğunu söyleyerek UNESCO'ya başvurmuş ve bununla ilgili kapsamlı bir dosya hazırlamışlardı. 30 Kasım'da kabul edilen başvuru sonucunda “Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi”ne, bir lezzetimiz daha girmiş oldu. Aslında Türk Mutfak Kültürü hakkında birşeyler bilen herkes lavaş ve yufkanın aynı şey olmadığını, birbirinden farklı teknikle hazırlanıp pişirildiklerini bilir. Özellikle lavaş, kökeni Hititlere gidebilecek kadar eski bir ekmek. Hitit kil tabletlerinde “NINDA.SIG.” olarak geçen ekmeği uzmanlar, “ince ekmek” olarak Türkçe'ye çeviriyorlar.
12.12.2016
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 24 Kasım 2016 tarihli ve 29898 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girecek değişikliğe göre, Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler yerinde resmi kontrole tabi tutulacaktır. Yerinde yapılan resmi kontrol sonucunda işletmenin uygun bulunması halinde kayıt belgesi verilecek ve işletme faaliyete geçebilecektir. Mevcut düzenlemede ayrıca; “İşletme Kayıt Belgesi” alınması konusunda ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler için “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” sureti ile başvurulması zorunluluğu getirilmiştir.
30.11.2016
Büyük Şehir Belediyesi, Meslek Kuruluşları Şube Müdürü Sayın Orhan GÜLÜNAY' a Odamıza bağlı üyelerimizin ve mesleğimizle ilgili sorunlarımızı dile getirdik.Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.
28.11.2016
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO), lavaş ekmeğini Ermenistan’da geleneksel yiyecek olarak ‘Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alması üzerine Türkiye, yufka ekmeği için harekete geçti.
28.11.2016
... 19 ...
Üyelik Girişi
Facebook
YUFKACILAR ESNAF ODASI
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Saat