• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/Yufkacılar esnaf odası
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05333428172
  • https://www.instagram.com/ankara_yufkacilar_odasi

ANASAYFA

Buğdayın "yufka ekmeğe" uzanan zahmetli yolculuğu İnsanoğlunun bilinen en eski, temel ve en önemli gıda maddesi olan buğday, zahmetli bir yolculuğundan yufka ekmek olarak sofralara geliyor. Mayıs ve Haziran aylarında hasat edilen buğday, kurutulduktan sonra insan veya makine gücüyle eleniyor. Değirmende öğütülerek un haline geldikten sonra ise su ve tuz katılarak yoğrulup hamur bezeleniyor. El gücüyle tahta üzerinde inceltilen yufka ekmek, saç üzerinde ve fırında pişirildikten sonra istiflenerek, sofralara gelmesi için bekletiliyor. Yemekten 5 dakika önce ıslatılarak bekletilen yufka ekmek, zorlu yolculuğun ardından sofralarda yerini alıyor.
15.07.2016
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz 2016 itibariyle yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, 50 kişiden az çalışanı bulunan ve “az tehlikeli” sınıfında olan işyerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerinin tamamının yürürlüğe girdiğini uygulamada herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığı belirtti.
15.07.2016
Yılın her günü çarşılarda satılan yassı kadayıf, vatandaşlar tarafından ramazanda daha çok rağbet görüyor. Bayramlarda da baklavanın yerine yöre halkı tarafından tercih edilen yassı kadayıf, hem ev sahipleri için hem de gelen misafirler için alternatif oluşturuyor.
14.07.2016
MİLLETİMİZİN VE TÜM İSLAM ALEMİNİN MÜBAREK CUMASINI VE KADİR GECESİNİ KUTLAR,BU MÜBAREK GÜN VE GECELERİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI ,BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİNİ CENAB-I ALLAHTAN NİYAZ EDERİM...
01.07.2016
Birkaç gün içinde tüketilecek ekmeğin buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler. Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır. Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir.
15.06.2016
5 Temmuz 2013 Tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan " Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereği ; Gıda İş yerlerin de hijyen eğitimi almamış kişilerin çalıştırılmaması gerekmektedir denilmektedir. Bu doğrultuda; Gıda iş yeri sahibi üyelerimizin çalışanlarına hijyen eğitimi aldırmaları ve hijyen eğitimi almayan personel çalıştırmamaları gerekmektedir. Aksi Takdirde gıda iş yerlerinde yapılacak denetimlerde hijyen eğitimi almamış personel çalıştırıldığının tespiti halinde; her bir personel için iş yeri sahibine 2016 yılına göre 440 TL para cezası uygulanacağı ve bu kişilerin hijyen eğitimi alana kadar çalıştırlmaması gerektiği Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir.
13.06.2016
... 21 ...
Üyelik Girişi
Facebook
YUFKACILAR ESNAF ODASI
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Saat