Kanserden korunmak için bunları tüketin Kanser haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek kanserle savaşa yönelik ilgiyi canlı tutmaya çalışılıyor. Kanserin tedavi yönteminde en önemli olan şey erken teşhistir. Erken teşhis sayesinde hastaların çoğu sağlığına kavuşuyor. Toplumdaki öngörünün aksiye erken teşhis olduğunda kanser bütünüyle tedavi ediliyor. Kanserle ilgili bildiklerimizi arttırarak ve erken tanı yöntemlerini geliştirerek kanserle mücadelede daha güçlü olabiliriz. Kanser riskini en aza indirmek için stresten, üzüntüden, sigaradan uzak durmalı, düzenli spor yapmalı ve en önemlisi hormonsuz gıdalar tüketilmemelidir. Uzman Diyetisyen Turgay Köse kanserle savaşmamız için mutfağımızda eksik olmaması gereken besinleri tek tek sıraladı. SARIMSAK Sarımsak yıllarca farklı tıbbi amaçla da kullanılıyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olan sarımsak, anti-kanser olarak biliniyor. 2-3 adet haftada çiğ sarımsak tüketin. DOMATES Prostat kanserine karşı önleyici etkisi bilimsel çalışmalar yapılarak kanıtlanmıştır. Yüksek antioksidan içeriğiyle de birçok kanser türüne karşı koruyucudur. BROKOLi Brokoli özellikle mide kanserine karşı oldukça etkilidir. İçindeki glutamin sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunmaktadır. KETEN TOHUMU: Günde 10 gram alınan keten tohumu meme kanseri riskini azaltıyor. Keten tohumunun içinde protein, omega-3, lignanlar bulunuyor. Keten tohumunu ister tek başına isterseniz yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz. YULAF EZMESİ: Kansere karşı etkisi yüksek olan yulaf ezmesi, çözünebilir bir posa olan beta-glukan içeriyor. Beta-glukan kandaki kolesterol seviyesini düşürerek, kalp damar hastalıkları riskini azaltıyor. Günde 1-2 çorba kaşığı yulaf ezmesini yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. SOYA Menopoz sonrası meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor ve damarlaşmayı önleyerek kansere karşı koruma etkisi var. ZENCEFiL Zencefilin en büyük etkisi yapılan bilimsel çalışmaların sonucunda tümörün büyümesini durdurduğu yönündedir. ÇAY Kansere dönüşmeye eğimli olan hücreleri siyah ve yeşil çaydaki polifenoller kansere dönüşmesini engeller. Çay, kateşinler sayesinde antioksidan etkisiyle kansere karşı kalkan olur. KIRMIZI BiBER Biberin içinde bulunan kapsaisin biber yerken sıcak hissini oluştururken kansere karşı korur. YER ELMASI C vitamini içeriği ile antioksidan etkisi yüksek olan yer elması kanser riskini azaltır. Haftada en az bir veya iki kez zeytinyağlı tüketilmeli. HABER7 |
1807 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |