TR HABER-YASSI KADAYIF İlk çıktığı yıllarda yassı kadayıfın taşın üstüne dökülerek yapıldığını anlatan Doğan, "Zamanla özel olarak yapılan döküm üzerine geçmeye başladı. Bunu sürahiyle döküyoruz. İçine ceviz giriyor. Kapatılıyor kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atılıyor." dedi. Ramazanla birlikte satışlar artıyor Yassı kadayıfının geçmişte sadece ramazanda yenilen lezzetlerden biri olduğunu, günümüzde ise yılın her vakti bulunabildiğini aktaran Doğan, "Yassı kadayıfta ramazanla birlikte satışlarımız yükselir. Bayrama doğru da zirveye varır. Yani satışlarımız iyidir." ifadesini kullandı. Yapımı titizlik ve maharet isteyen yassı kadayıfında çeşitli püf noktaları bulunduğunu dile getiren Doğan, içeriği zengin yassı kadayıfta kullanılan bazı malzemelerin sıcaklığının bile önemli olduğunu aktardı. Doğan, şöyle konuştu: "Yassı kadayıfı 3 çeşit unla, maya, kabartma tozu, yumurta ve sıcak suyla yapılır. Sıcak suyun derecesi çok önemli. Bir derece yüksek ve düşük olduğu zaman hamuru kıvamında elde edemezsiniz. 3 çeşit ununu karıştırırız. Kıvamını bulunca mayası, kabartma tozu, yumurtasını karıştırırız. Zaten 5-10 dakika sonra kendiliğinden mayalanır. Daha sonra dökümün üstüne dökeriz. Cevizi koyup kapatırız. Yağının iyice kızgın ve bol olması lazım. Kızartıp soğuk şerbete atarak hazır hale getiririz." "Bayramda baklavaya alternatif" Doğan, yassı kadayıfın vatandaşlar tarafından çok sevildiğini ve tercih edildiğini söyledi. Yılın her günü bulunabilen tatlının bayramda daha çok alıcısı olduğunu ifade eden Doğan, "Ramazan Bayramı'nda baklavaya alternatif olarak çıkan bir tatlı. Hafif bir tatlı. Fiyat olarak da baklavadan ucuz. Buralarda bayramda gelen misafirlere ikram edilir. Dondurmayla beraber bayramda serin bir tatlı olur." diye konuştu. Yassı kadayıfın kilosunun 10 lira olduğunu belirten Doğan, geçen sene de aynı fiyata sattıkları yassı kadayıfta ceviz fiyatlarının artmasına karşın zam yapmadıklarını sözlerine ekledi. |
1895 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |