• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/Yufkacılar esnaf odası
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05333428172
  • https://www.instagram.com/ankara_yufkacilar_odasi
Yufkacı Dükkanı Açmak İster Misiniz?

Türk insanının en çok tükettiği gıdaların ana malzemesini oluşturan yufkanın tüketimi oldukça yaygın. Ülkemizin her bölgesinde, her evde mutlaka haftada İki veya Üç kere yufka ile yapılmış börek çeşitleri, mantılar, baklavalar ya da yufka ekmekler tüketilmektedir.

Ülkemizde özellikle ev hanımlarının nerede ise her gün çay saatinde yufka ile yapılan yiyecekler hazırladıkları misafirlerine bu tür ikramları sunmaktan hoşlandıkları Türk bayanlarının çok bilindik niteliklerindendir. Yufkacı dükkânı açarak geniş alanda müşteri kitlesine ulaşabileceğiniz gibi imalathane anlayışı ile hareket ettiğinizde market, bakkal gibi alışveriş merkezlerine de ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz.

DÜKKÂN AÇMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • İkametgâh
  • Adli sicil belgesi
  • Sosyal Güvenlik Kaydı
  • İşletici Kimlik Bilgisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret Sicil kaydı
  • Oda Sicil belgesi
  • Tapu belgesi ya da bina kullanım izin belgesi
  • Kontrat
  • İş yeri krokisi
  • İtfaiye uygunluk belgesi
  • Asat iş yeri açma belgesi
  • Muvafakatname
  • Kapasite raporu
  • Kamera ve kayıt sistemi
  • Tuvalet
  • İki adet fotoğraf

Gıda sektörü her zaman krizleri kolay atlatan, tüketimi vazgeçilmez olan ekonomik faaliyet alanıdır. Gıda sektöründe yer alan yufkacılık ise Türk insanının nerede ise tamamı tarafından kullanılacak bir gıda malzemesinin üretimini sağlayacağından başarı oranı oldukça yüksektir. Pazarı tüm Türkiye olan bir ürün için olabildiğince çok firma ile iletişim kurmanız önerilse de faaliyete geçireceğiniz işletme büyüklüğü ve personel sayısına göre hedeflenen pazar farklılık gösterecektir.

İmalathanenizi tanıtmak, hedef müşteri kitlenizi seçmek, üretim kapasitenizi yaklaşık rakamlarda planlayarak gider kalemlerinizi doğru değerlerde oluşturmanızı sağlayacaktır. Günümüzde yufka üretimi makineleştiği için maliyetleriniz de değişecektir.

Birkaç yıl öncesine kadar Kilogram fiyatı 4 ya da 5 Lira olan yufkanın fiyatı makineleşme sonrasında 1,5 lira gibi bir rakama gerilemiş. Yufkacılar odası üretimle ve üretim biçimleri ile yakından ilgileniyor süreci takip ediyorlar. Makine ile üretimde Altılı standart paketler 1,5 bazı yerlerde 1.35 gibi rakamlardan satışa sunulsa da el emeği ile üretilen yufkalar da Kilogram fiyatı yine 4-5 Lira aralığında bulunuyor.

YUFKACI DÜKKÂNI DEYİP GEÇMEYİN

1993 Senesinde kardeşler bir araya gelip yufkacı dükkânı açarlar imalathanelerinde günde 500 Kilogram civarında yufka üretirler. 12 yıl sonra geldikleri nokta Bin metrekare büyüklüğünde bir imalathanedir. Sahip oldukları dükkânları günde 5 Ton yufka üreten Dış Ticaret Limited şirketine dönüşerek son teknolojiyi kullanan yufka dışında Erişte, Mantı, Lavaş, Bazlama gibi diğer unlu gıdaların da üretimini gerçekleştirir.

Açacağınız imalathanede hangi ürün çeşitliliği olacak mı? Klasik elde açma yöntemi ile yufka üretimi mi yapacaksınız? Makine ve yeni teknolojik olanaklarla mı üretim yapacaksınız? Günlük ne kadar üretim yapacak potansiyele sahipsiniz? Yufkanızı ya da var ise diğer ürünlerinizi nasıl pazarlayacaksınız? İlk adım için hedef müşteri kitlesi belirlediniz mi? Tüm bu soruların yanıtlarını verebilecek araştırma ve incelemeleri yaptınız mı? Ne kadar sermaye gücüne sahipsiniz? Piyasa koşulları, Pazar potansiyeli ne kadar sermaye gücünü gerektiriyor?

Çok sade ve kolay hayata geçirilecek bir iş olmasına rağmen girişiminizden başarı sonucunu almak için siz titizlik ile her ayrıntıyı sakin davranarak adım adım inceleyin ve inceleme sonuçlarınızı belirli bir düzen içinde not alın. Belirli bir disiplin içinde ve sırası ile devam eden araştırmalarınız ihtiyacınız olan plan taslağını verecek size.

Ortaya çıkan taslak üzerinde sermaye gücünüz, potansiyel Pazar, hedef müşteri kitlesi ve rekabet koşullarını karşılaştırarak incelemenizi sürdürün sermayeniz, Pazar çalışmanız ve rekabete dayanma koşullarınız kısmen ortaya çıkacaktır. Bu aşamada tanıtım çalışmalarınızı nasıl yürüteceksiniz sorusu üzerinde biraz etüt yapmanız gerekli. Çağımızın gereği olan avantajlar ile dolu dijital ortamı kullanmanızı öneririz internet ortamındaki reklam faaliyetleri, sosyal medya çalışmaları rekabet gücünüzü artıracak reklam faaliyetlerinizi etkinleştirecektir.

Küçük bir işletme olarak ticari yaşama adım atıyor olmanız daima küçük kalmanızı gerektirmiyor. Ümitli ve cesaretli olun, her dönem için bir büyüme hedefi koyarak sağlıklı gelişme grafiği belirleyin. Tüm ticari faaliyetler için her zaman piyasa riskler içerdiği kadar fırsatlar da içerir. Gıda sektörünü, sektör içindeki gündemi ve yufkacılık faaliyetlerini güncel olarak izleyin oluşabilecek fırsatları anında değerlendirin.

Yufkacılık sektöründe faaliyet göstermek başarılı olmak istemenize rağmen bu kadar uğraş vermek istemiyorsanız elbette bir yol daha var. Bu sektörde faaliyet gösteren, marka tanınırlığı ve müşteri güvenine sahip bir firma ile iş birliğine gidebilir yufka yapımında kullanılan ürünlerin bayiliğini alarak güçlü bir firmanın tüm desteğine sahip olabilir sektörde güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz.

haber - https://www.kobivadisi.com

  
4376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Saat